Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Граждански клуб ЛИПА награди ученици за заслуги в областта на математикатаГраждански клуб Либерална икономика, прогрес и активност (ЛИПА) - Стара Загора награди двама ученици за особени заслуги в областта на математиката. Призовете връчи председателят на клуба Олег Стоилов по време на Благотворителната вечер Млада Загора. Отличени са Рада Атанасова, от 12 клас в ГПЧЕ Ромен Ролан и Петър Тонев, от 11 клас в ПМГ Гео Милев. Те са победители в престижни областни, републикански и международни състезания и олимпиади.

Използвам възможността да поканя останалите клубове, с които си партнираме, също да връчват награди на даровити деца от Стара Загора, защото те не са малко и трябва да получават признание за своя труд, каза Олег Стоилов.

Много съм благодарна за наградата. Искам да имам собствена школа по математика, в която учениците наистина да обичат този предмет, защото училищните програми отнемат живота на тази дисциплина, сподели Рада Атанасова. Тя твърдо е решила да остане в България и да реализира мечтата си в родината си.

Хората мислят, че за да постигнат нещо, трябва да го направят извън страната. Други отиват на края на света за да помогнат на нуждаещи се. Аз съм уверена, че мога да съчетая всичко това тук, в България, каза още талантливата математичка.

Много се радвам за наградата, която получих от Граждански клуб ЛИПА, защото тя е признание за усилията, които полагам по математика. Това означава много за мен, каза Петър Тонев. Той иска да продължи образованието си в Оксфорд или Кеймбридж, но ако не успее да влезе, ще даде всичко от себе си за науката в България.

Рада Кирилова Атанасова, ученичка в XII клас в ГПЧЕ Ромен Ролан Стара Загора

  • Сребърен медал на математически турнир Иван Салабашев - за 2011/2012 г.
  • Първо място на национално състезание между езиковите гимназии 2011/2012 г., както и призови места в други регионални и национални състезания.
  • Член на националния отбор по математическа лингвистика.

Петър Стоянов Тонев, ученик в XI клас в ПМГ Гео Милев Стара Загора

  • Първо място за 2011/2012 г.на турнир на четирите града: Стара Загора, Казанлък, Сливен и Ямбол
  • Първо място на математически турнир Иван Салабашев за 2011/2012 г. и Първо място за 2012/2013 г.
  • Първо място за 2011/2012 г.на общински и областен кръг на Националната олимпиада по математика.
  • Първо място на областен кръг на математическо състезание Европейско кенгуру, класиран за национален кръг за 2011/2012 г., както и призови места на други регионални и национални състезания.

събитие

събитие

събитие

събитие

 

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?