Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Проектът „Агенти на промяната“, съвместно реализиран от комуникационна агенция „Юнайтед партнърс“, фондация „Образователно сътрудничество“, община Каспичан и технологичната компания от Унгария „Нетикъл“ достигна своя заключителен етап. Социално отговорната инициатива, насочена към реинтегрирането на младите хора между 15 и 29-годишна възраст, които не работят и не учат, към образователната система или работната сфера обедини хората с интерес в областта.

Сред целите, заложени в нея, са създаването и задълбочаването на връзката между институциите, влияещи върху процеса на реинтеграция чрез изграждане на платформата „Младежи на работа“ – виртуално пространство, свързващо младежи и работодатели, която се радва на все по-голям интерес.

 

1plakat1611

 

Основните резултати от изминалите месеци, през които „Агенти на промяната“активно работи, включват проучване и анализ на иновативни методи и практики от ЕС, които са в основата на процеса по развитие на хората до 29-годишна възраст; анализ на темите в социалната мрежа Facebook, които вълнуват целевата група, както и работни срещи на територията на община Каспичан. За да повиши осведомеността на потребителите и за да подпомогне адаптивността им, „Юнайтед партнърс“ създаде наръчник за комуникция между младежите и работодателите  в община Каспичан. Освен това агенцията организира среща, на която бяха обсъдени значими за тях теми. Представители на агенцията работиха съвместно с присъстващите за намиране на ефективни решения на актуални проблеми. Също така бяха адаптирани и пилотирани новаторски методи за комуникация с целевата група. Бе представено и индивидуално онлайн приложение за създаване на автобиография.

Резултатите от дейността до момента показват, че проведените информационни кампании са достигнали до над 100 000 младежи на възраст между 14 и 29 години от регион Шумен и близките до него населени места. Ключовите послания са изведени от актуални теми и изразяват директен призив към младежите за повишаване на тяхната лична и социална ангажираност. Анализите сочат, че практическата насоченост на апелите влияе положително върху нарастването на мотивацията у младите хора с интерес и желание за реализация.

Едно от финалните събития в календара на проекта е представянето на крайните резултати, постигнати от „Агенти на промяната“, което се състоя на 26 октомври 2018 г. (петък) в клуб “Перото” на НДК. Гости на събитието бяха представители на неправителствени организации, държавната администрация, журналисти, хора, които работят с младежи и имат опит и отношение по темата. Те имаха възможност да се включат в дискусия за обсъждане на проблема за ангажираността на младите хора и за намиране на ефективно решение за ограничаването му.

За контакт: Анна Портарска, ръководител на проекта, тел. 0888670502, Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Приложение

 

Либерална Икономика, Прогрес и Активност

Либералните ценности са в основата на нашите виждания за демократичното развитие на обществото и бизнеса.

Икономическото развитие на региона и традиционно силните сектори са източник на социален просперитет и високо качество на живот.

Прогресивното начало и идеята за напредък са спомогнали Стара Загора да се запази и развие през хилядолетията. Те са факторите, които и сега са ключови за привличане на младите хора да останат и работят тук.

Активното гражданско общество е гаранция за по-ефективно местно самоуправление.

Пишете ни!

Имейл:
Тема:
Съобщение:
Колко букви има думата  ЛИПА  (въпрос за спам защита)?